HELLÓ ZENE!

Zenés-táncos mulatság a gyerekek aktív részvételével! 

Csütörtökön 9.00-10.00 között várunk minden zenélni szerető és vágyó gyermeket nyilvános zenés-táncos-mozgásos mulatságunkba. A gyerekek kezükbe kapják a csörgőket, dobokat a foglalkozás idejére. A foglalkozás végén hangszercirógató!

Tények a zenetanulással kapcsolatban

– Azok a gyerekek, akik zenét tanulnak, nagyobb szókinccsel és fejlettebb olvasási készséggel rendelkeznek, mint azok a társaik, akik nem vesznek részt a zenei oktatásban.
– A zenei tanulmányok segítenek az agynak abban, hogy a zajos háttérből kiszűrje a beszédet. A zenei leckék azoknak a gyerekeknek is segítenek, akik tanulási nehézségekkel küzdenek, vagy diszlexiára hajlamosak és hamar elvesztik a fókuszáló képességüket a nagy zajban.
– A kutatások azt mutatják, hogy a zene a pszichikai testmozgatója az agynak, az emberei testben. A zenei hangok, egyfajta hallási fitnesz, mely segít megfejteni a különbségeket a hangszínek és hangmagasságok között.
– Azok a gyerekek, akik hangszeren tanulnak, jobban jeleskednek az iskolában, jobban dolgoznak csapatban, jobban döntenek kritikus helyzetekben és tovább folytatják tanulmányaikat.
– Azok a gyerekek, akik kisgyermek koruktól zenei oktatást kapnak, egy éven belül lekörözik társaikat, agy kapacitásban és memória készségben.
– A zenei tanulmányok és a hangszeres tudás, jobb nyelv-érthetőséget ad és arra készteti a diákokat, hogy egy második nyelvet is felvegyenek iskolai éveik alatt.

A foglalkozást vezeti: Pappné Pámer Szilvia

Díja: 1.200 Ft/ alkalom, vagy 10.000 Ft/ 10 alkalmas bérlet

 

  • Manóliget családi napközi, játszóház, gyermekfelügyelet, fejlesztés, fejlesztő foglalkozás

  • Mátyásföld, Árpádföld, Sashalom, Cinkota, Rákosszentmihály, Zugló

  • 16. kerület, XVI. kerület, 14. kerület, XIV. kerület, Kerepes, Csömör, Kistarcsa

  • magánbölcsi, magánovi, bölcsőde, óvoda, szülinap, mini, csana, babanapközi. baba, torna, Csiri-biri