Updated: 06.10.2022
Channel «Babanapkozi»
B

Buranyi vezetéknév: Története, eredete, jelentősége

A Buranyi vezetéknév a leggyakoribb Öskü városában.

A Férfi nagyobb valószínűséggel viselik a Buranyi vezetéknevet.

Részletes információ a Buranyi vezetéknévről, nevezetesen annak eredetéről, kialakulásának történetéről, a vezetéknév lényegéről, jelentéséről, fordításáról és hajlításáról. Mi a Buranyi vezetéknév eredete? Honnan származik a Buranyi vezetéknév? Milyen etnikai hovatartozású a Buranyi vezetéknevű személy? Mi a helyes írásmódja a Buranyi vezetéknévnek? A Buranyi vezetéknév hű angol fordítása és szókezelése. A Buranyi vezetéknév teljes jellemzői és jelentése online olvasható ebben a cikkben teljesen ingyenesen, regisztráció nélkül.

Tartalomjegyzék

A Buranyi vezetéknév eredete

A Buranyi vezetéknév mindenesetre egy távoli férfi ős nevéből, becenevéből, foglalkozásából vagy lakóhelyéből származik. A Buranyi vezetéknév a nagyapa nevéből, az apa becenevéből, családi ügyeiből vagy hivatásából származhat. A Buranyi vezetéknév az esetek 35%-ában magyar eredetű. A kételemű személynév viselése a 17. század elejére vált általánossá Magyarországon. A legtöbb vezetéknév, köztük az Buranyi vezetéknév is, patrónusnevekből, becenevekből vagy más általános nevekből származik. A gyermekek általában apjuk vezetéknevét, a Buranyi veszik fel, de felvehetik anyjuk vezetéknevét is, ha a szülők úgy kívánják, vagy ha a nő hajadon.

A Buranyi vezetéknévvel rendelkező személyek születési aránya 10 év alatt

Év millió főre
20212038
20202754
20191507
20182589
2017680
20161921
2015962
20142121
20131511
20121276

A Buranyi vezetéknév története

A professzor szerint a magyarban a családnév az első helyen áll, mert a finnugor nyelvekben a melléknév megelőzi a szóban forgó szót. Ha Buranyi szeretné változtatni a vezetéknevét, a törvény lehetővé teszi ezt. Gyakran adtak új nevet annak, aki egyik helyről a másikra költözött. Ilyen esetekben annak a régiónak a nevét kapta, ahonnan származik. Ezért viselik sokan az Buranyi, Poloskay, Guberac, Brzecvagy Poynár vezetéknevet. A legegyszerűbb volt az apa nevét a fiúé mellett feltüntetni (pl. Ottília Buranyi). Az első magyar névtörvény II. József hozta 1787-ben, kötelezővé téve, hogy mindenki viselje a vezetéknevet. Ha azonban már megváltoztatta a vezetéknevét Buranyi, és másodszor is szeretné megváltoztatni a vezetéknevét, akkor figyelembe kell vennie, hogy a már megváltoztatott vezetéknév megváltoztatása csak kivételes esetekben engedélyezett. A nemzedékről nemzedékre szálló vezetéknevek, köztük a Buranyi, a nyolcadik-kilencedik században alakultak ki az észak-itáliai városállamokban. Vannak olyan változatok, amelyek szerint a Buranyi vezetéknév mind a szakmából, mind a személy jelleméből származhat. Magyarországon a Buranyi vezetéknév először a magasabb társadalmi szinten lévők körében jelenik meg.

A Buranyi név lényegét írta

A Buranyi vezetéknév 7 betűből áll

B - A lelkes romantika, a szilard es megbizhato emberek jele. Kezdemenyezokeszseg, a nehezsegek konnyu lekuzdese. Az anyagi jolet eleresenek vagya.

U - gazdag kepzelet, a nagylelkuseg jele. Ezek az emberek egyutt ereznek a korulottuk elokkel. Tartsatok titkokat, torekedjetek a lelki tokeletessegre. Az aranyerzek hianya. Befele iranyul, keves interakcio a tarsadalommal.

R - Ellenall a kulso hatasoknak, magabiztos, bator, lelkes egyenek. Felesleges kockazatok vallalasara kepes, kalandvagyo termeszet, aki hajlamos a megkerdojelezhetetlen iteletekre. Kockazatvallalasi kepesseg egy ugy erdekeben. Vezetoi hajlandosag es potencial.

A - az abece legerosebb es legfenyesebb betuje. Azok az emberek, akiknek a vezetekneveben ezek a betuk szerepelnek, mindig vezeto poziciora torekszenek. Gyakran versenyeznek onmagukkal. Azt a vagyat jelzi, hogy a dolgok jobbra forduljanak, hogy a fizikai megnyilvanulasban es a spiritualitasban a legmagasabb szintu kenyelmet erjek el.

N - A valosag elutasitasanak jele ugy, ahogy van; a lelki es fizikai egeszseg eleresenek vagya. A munkaban a szorgalom nyilvanul meg. A nem erdekes munka ellenszenve. Kritikus elmevel es a rutinmunkatol valo kategorikus idegenkedessel. Keptelenseg a tarsas kikapcsolodasra, allando feszultseg es ketsegek.

Y - elerni egy kivant celt, onbecsulest, es elerni masok szeretetet es elfogadasat. Intelligencia. Kepes a helyzeteket a maga javara forditani. Vezetes es tevekenyseg.

I - Romantikus, kifinomult es erzeki termeszet. Kedvesek, akik harmoniarol almodnak a korulottuk levo vilaggal. Gyakorlatias nehez helyzetekben. Neha hajlamos a maganyra es az aszkezisre. A senkinek valo engedelmesseg keptelensege, ugyanakkor a tekintellyel szembeni kozombosseget jelzi.

A Buranyi vezetéknév jelentése

Az Buranyi családnév viselői aktívan igénybe veszik legközelebbi társaik segítségét. Az Buranyi vezetéknevű emberek sokáig, gyakran évekig emlékeznek az élet tanulságaira. Ők tehetséges vezetők, akik tudják, hogyan szabadítsák fel a rejtett potenciált, és a csiszolatlan gyémántokat valódi gyémántokká alakítsák. Az Buranyi családnév numerológiája felhasználható a családi életmód, a családi vagyon, az erősségek, a gyengeségek és a családnév viselőjének jellemének meghatározására. Mintha a sors próbára tenné a Buranyi vezetéknevű férfi elszántságát, és fokozatosan növelné a nyomást. Öröm velük együtt dolgozni: minden rájuk bízott feladatot a tervezett határidőknek megfelelően végeznek el. Az Buranyi családnév numerológiája felhasználható a családi életmód, a családi vagyon, az erősségek, a gyengeségek és a családnév viselőjének jellemének meghatározására. Az Buranyi vezetéknév birtokosai nem tűrik a lazaságot, és szigorúan betartják a határidőket. A Buranyi családnévben a korábbi generációk és ősök tapasztalatai rejlenek.

A család és a Buranyi családnév életútja

A Buranyi vezetéknév viselői nehéz életutat járnak be, magas céloknak szentelve. Több sportosztályba és hobbicsoportba is jelentkezhetnek, és minden területen sikerül jól teljesíteniük. A hétköznapi életben csodabogaraknak és zárkózott embereknek nevezik őket: míg mások a szórakozásra gondolnak, a négyesfogatok globális terveket dédelgetnek. A Buranyi vezetéknév viselői mintha a fényes magazinok oldaláról származnának: ruhájuk megfelel a legújabb divatirányzatoknak, és a zsebükben egy mobiltelefon utolsó modellje lapul. A Buranyi vezetéknév viselőinek nem szabad megbotlaniuk: nehezen viselik a hibákat, és gyakran visszahúzódnak önmagukba. Először sikeres tanulmányok és kiváló jegyek, majd egy meleg pozíció a szülők cégében vagy egy jó ismerős társaságában. A Buranyi vezetéknévvel rendelkező emberek jól megérdemelt népszerűségnek és tiszteletnek örvendenek a társaságban. Az ilyen emberek maguktól sikeresek: ők kapják a legjobb ajándékokat, elnyerik az osztály első szépségeinek szívét, legyőzik osztálytársaikat a szerencsejátékokban. Évekig törik a fejüket, keresik a helyes irányt, és követik belső ideáljaikat. Kitartóan haladnak a cél felé, és legtöbbször profik lesznek. A Buranyi vezetéknév örökösei nem szeretnek önálló döntéseket hozni, ezért életük nagy részét a megfelelő partner keresésével töltik. Idővel válasszanak maguknak egy tevékenységet, és abban jeleskedjenek. A szerencséjük növeli a népszerűségüket és az ellenségeiket. A magasabb erők a Buranyi vezetéknév viselőit erős védelemmel ruházták fel. Nehezen viselik a hibáikat, és nem szeretnek nyilvánosan beszélni. Ebben az esetben maguk a Buranyi vezetéknév képviselői egyáltalán nem törődnek ezekkel a folyamatokkal.

Családi élet a Buranyi vezetéknévvel

A családi értékek és a meleg otthon meghatározóak számukra. Ugyanakkor szeretik a gyerekek, hiszen Buranyi nem próbál felnőtt szerepet játszani. Buranyi élettársként egy nyugodt és kiegyensúlyozott személyt választ, aki kisimítja a jellemükben lévő összes durvaságot és hibát. Sajnos hajlamosak az ellenkező neműek iránti rajongásra: ez a gyengeség hosszú távú románcokhoz és újraházasodásokhoz vezethet. Nem érdekli őket a zajos társaság: ezt szívesen elcserélnék egy családi vacsorára vagy egy új film megtekintésére a moziban. Nem ismerik el az érdekházasságokat, és nyíltan megvetik az idegeneket. Képtelenek bármin is változtatni: minden dühük kicsinyes intrikákban, a másik nemmel való alkalmi kapcsolatokban és a beosztottjaikkal való veszekedésekben ömlik ki. Nem hajlamosak a csalásra, és képesek legyőzni titkos vágyaikat. De otthon - egy Buranyi vezetéknevű személy ismét példakép, boldog családos ember és vendégszerető házigazda. Az Buranyi vezetéknévvel rendelkező emberek egyenrangú félként lépnek kapcsolatba a gyerekekkel, és ezért büszkeséget és fontosságérzetet ébresztenek bennük. És ők tudnak róla, ezért gyakran dühösek az ilyen predesztináció miatt. Ebben az esetben az Buranyi családnév viselői egyszerűen csak az erkölcsi kódexüket követik, és megvédik a kis véreiket.

A Buranyi vezetéknév ajánlott foglalkozásai

Ugyanilyen gyakran választják a szociológusi vagy pszichoterápiás pályát. Szeretik az egzakt tudományokat, az összetett elméleteket és a megoldhatatlan problémákat. A lelkiismeretességük lehetővé teszi számukra, hogy pénzügyi kérdésekkel foglalkozzanak, így kipróbálhatják magukat bankárként vagy könyvelőként. Könnyen karriert csinálhatnának zenészként, formatervezőként vagy divattervezőként. Az együttérző képességük lehetővé teszi számukra, hogy az orvosi hivatást válasszák. Az eredmény egy erős magánvállalat vagy egy sikeres szolgáltató cég. Ezeket az embereket lehet vezetői pozíciókra ajánlani: az egész vállalkozás sikere a megfelelő alkalmazotti csapaton múlik. A matematika iránti hajlam esetén számviteli vagy közgazdasági karrier is lehetséges. Időnként olyan nagyok az ambícióik, hogy Buranyi nem tud boldogulni mások csapatában, és saját csapatot alakít. Ritkán törekszenek vezetői pozíciókra: a legtöbb esetben megelégszenek a helyettes vagy vezető szakember szerepével egy osztályon belül. Vezetői tulajdonságok - az Buranyi vezetéknevű üzletember elkerülhetetlen tulajdonsága . Az Buranyi vezetéknévvel rendelkezők életüket a tervezői szakmához kötötték.

A Buranyi vezetéknevű személy karaktererősségei

Az Buranyi vezetéknév előnyei közé tartozik a vidám természet, az optimizmus és a nyitottság. A felmerülő nehézségek és problémák ellenére Buranyi nem veszíti el a hitét az erejükben és a céljuk elérésében. Olyan feladatokat kaphatnak, amelyek időben történő teljesítését igénylik. Hiába törekszenek előnyökre, a lebukás és az árulás részükről teljesen kizárt. Az Buranyi vezetéknév viselői kiváló hallgatók és kellemes beszélgetőpartnerek. Az Buranyi vezetéknév képviselői - becsületes és elvhű emberek, akiknek jól bevált szabályaik vannak.