Updated: 14.08.2022
Channel «Babanapkozi»
S

Soltenszky vezetéknév: Története, eredete, jelentősége

A Soltenszky vezetéknév a leggyakoribb Hódmezővásárhely városában.

A Női nagyobb valószínűséggel viselik a Soltenszky vezetéknevet.

Részletes információ a Soltenszky vezetéknévről, nevezetesen annak eredetéről, kialakulásának történetéről, a vezetéknév lényegéről, jelentéséről, fordításáról és hajlításáról. Mi a Soltenszky vezetéknév eredete? Honnan származik a Soltenszky vezetéknév? Milyen etnikai hovatartozású a Soltenszky vezetéknevű személy? Mi a helyes írásmódja a Soltenszky vezetéknévnek? A Soltenszky vezetéknév hű angol fordítása és szókezelése. A Soltenszky vezetéknév teljes jellemzői és jelentése online olvasható ebben a cikkben teljesen ingyenesen, regisztráció nélkül.

Tartalomjegyzék

A Soltenszky vezetéknév eredete

A kételemű személynév viselése a 17. század elejére vált általánossá Magyarországon. A gyermekek általában apjuk vezetéknevét, a Soltenszky veszik fel, de felvehetik anyjuk vezetéknevét is, ha a szülők úgy kívánják, vagy ha a nő hajadon. A Soltenszky vezetéknév a nagyapa nevéből, az apa becenevéből, családi ügyeiből vagy hivatásából származhat. A Soltenszky vezetéknév az esetek 44%-ában magyar eredetű. A Soltenszky vezetéknév mindenesetre egy távoli férfi ős nevéből, becenevéből, foglalkozásából vagy lakóhelyéből származik. A legtöbb vezetéknév, köztük az Soltenszky vezetéknév is, patrónusnevekből, becenevekből vagy más általános nevekből származik.

A Soltenszky vezetéknévvel rendelkező személyek születési aránya 10 év alatt

Év millió főre
2021829
20201324
2019595
20181809
20172490
2016597
20152078
2014712
2013825
2012751

A Soltenszky vezetéknév története

Gyakran adtak új nevet annak, aki egyik helyről a másikra költözött. Ilyen esetekben annak a régiónak a nevét kapta, ahonnan származik. Ezért viselik sokan az Soltenszky, Drywaluk, Fünfer, Kereselvagy Slanita vezetéknevet. Ha azonban már megváltoztatta a vezetéknevét Soltenszky, és másodszor is szeretné megváltoztatni a vezetéknevét, akkor figyelembe kell vennie, hogy a már megváltoztatott vezetéknév megváltoztatása csak kivételes esetekben engedélyezett. Az első magyar névtörvény II. József hozta 1787-ben, kötelezővé téve, hogy mindenki viselje a vezetéknevet. A nemzedékről nemzedékre szálló vezetéknevek, köztük a Soltenszky, a nyolcadik-kilencedik században alakultak ki az észak-itáliai városállamokban. A legegyszerűbb volt az apa nevét a fiúé mellett feltüntetni (pl. Ébenhardt Soltenszky). Vannak olyan változatok, amelyek szerint a Soltenszky vezetéknév mind a szakmából, mind a személy jelleméből származhat. A professzor szerint a magyarban a családnév az első helyen áll, mert a finnugor nyelvekben a melléknév megelőzi a szóban forgó szót. Ha Soltenszky szeretné változtatni a vezetéknevét, a törvény lehetővé teszi ezt. Magyarországon a Soltenszky vezetéknév először a magasabb társadalmi szinten lévők körében jelenik meg.

A Soltenszky név lényegét írta

A Soltenszky vezetéknév 10 betűből áll

S - Anyagi stabilitasra torekszik, jozan esszel rendelkezik; ingerlekeny, uralkodo, szeszelyes lehet. Kognitiv, hajlando a dolgokat a vegsokig vegigvinni, kepes eljutni az igazsagig. Ertsd meg az eletceljukat. Alkalmazkodokepesseg a korulmenyekhez.

O - Onfelfedezesre torekszik, kepes eros erzelmek atelesere. A vagy, hogy megertsek valodi celjukat. Vagy a vilag tokeletesitesere es tokeletesitesere. Nagy intuicio, jo penzkezeles. A kivalosagra valo torekves. Hangulatvaltozasok az elragadtatastol a csuggedesig.

L - A szepseg iranti eles erzek. A karakter lagysaga, a kepesseg, hogy mindenkihez a megfelelo pillanatban megtalalja a megfelelo kulcsot. Muveszi es muveszi gondolkodasmod. Hajlandosag a tapasztalatok megosztasara. Ne pazaroljak ertelmetlenul az eletuket, keressek az igazi celt. Rosszabb esetben narcizmus, masokkal valo elegedetlenseg.

T - Kreativ, erzekeny emberek; rendkivul intuitivak, mindig az igazsagot keresik. Gyakran a vagyaik nem esnek egybe a lehetosegeikkel. Arra torekszenek, hogy mindent gyorsan tegyenek meg, nem halogatva a holnapot. Igenyes masokkal es onmagukkal szemben. Az igazsag keresese. Kepessegeik tulbecsulese.

E - Onkifejezes, az elmenyek megosztasanak vagya. Kozvetitokent jar el konfliktusokban. Eleslato, megerti a rejtelyek vilagat. Beszedes. Eros utazasi szeretet, az eletben gyakran valtoztathatjak lakohelyuket, nyugosek.

N - A valosag elutasitasanak jele ugy, ahogy van; a lelki es fizikai egeszseg eleresenek vagya. A munkaban a szorgalom nyilvanul meg. A nem erdekes munka ellenszenve. Kritikus elmevel es a rutinmunkatol valo kategorikus idegenkedessel. Keptelenseg a tarsas kikapcsolodasra, allando feszultseg es ketsegek.

S - Anyagi stabilitasra torekszik, jozan esszel rendelkezik; ingerlekeny, uralkodo, szeszelyes lehet. Kognitiv, hajlando a dolgokat a vegsokig vegigvinni, kepes eljutni az igazsagig. Ertsd meg az eletceljukat. Alkalmazkodokepesseg a korulmenyekhez.

Z - kepzeloero, jo intuicio, visszahuzodo; nehez pillanatokban - onmegtartoztato, nem hajlando a problemak megoldasara. Azok az emberek, akiknek a neveben ez a betu szerepel, allandoan valaki mas iranyitasa alatt allnak, es nehezen tudnak ellazulni es a fontos dolgokra koncentralni.

K - Olyan szemelyt jellemez, aki szivos es elvhu. Konnyedseg, az a kepesseg, hogy barmilyen feladatot gyorsan el tudjon latni, es uj ismereteket tudjon elsajatitani. Azok az emberek, akiknek ez a betu szerepel a nevukben, kepesek masok titkait megorizni. Az elet mottoja=>mindent vagy semmit. Kitartas es szilardsag. Tulzott konkretsag es a felhangok hianya.

Y - elerni egy kivant celt, onbecsulest, es elerni masok szeretetet es elfogadasat. Intelligencia. Kepes a helyzeteket a maga javara forditani. Vezetes es tevekenyseg.

A Soltenszky vezetéknév jelentése

Az Soltenszky vezetéknévvel rendelkező családból származó emberek született pszichológusok, akik képesek meghallgatni beszélgetőpartnerüket, és időben javaslatot tenni a további beszélgetés témáira. Mintha a sors próbára tenné a Soltenszky vezetéknevű férfi elszántságát, és fokozatosan növelné a nyomást. Az Soltenszky vezetéknév birtokosai nem tűrik a lazaságot, és szigorúan betartják a határidőket. Az Soltenszky vezetéknévvel rendelkező emberek minden tapasztalatot felhalmoznak maguktól, és rengeteg bukkanót gyűjtenek. A Soltenszky családnévben a korábbi generációk és ősök tapasztalatai rejlenek. Az Soltenszky családnév viselői aktívan igénybe veszik legközelebbi társaik segítségét. Ha egy Soltenszky vezetéknevű személy ellenállónak bizonyul, akkor szédítő karrierre, kollégái elismerésére és a magas társaságban elfoglalt helyre számíthat. Öröm velük együtt dolgozni: minden rájuk bízott feladatot a tervezett határidőknek megfelelően végeznek el. Az Soltenszky vezetéknév birtokosai nem tűrik a lazaságot, és szigorúan betartják a határidőket.

A család és a Soltenszky családnév életútja

A hétköznapi életben a Soltenszky vezetéknévvel rendelkező embereket strébereknek tartják: el tudnak merülni a belső világukban, és nem veszik észre a körülöttük zajló eseményeket. A Soltenszky vezetéknév viselői számára nincsenek fényes felemelkedések és megdöbbentő lejtők. Két forgatókönyv van a körülöttük lévő emberekkel való kapcsolataikban: a Soltenszky vezetéknév viselői vagy a csapatban, vagy azonnal elkerülik és egy távoli sarokban határozzák meg. Először sikeres tanulmányok és kiváló jegyek, majd egy meleg pozíció a szülők cégében vagy egy jó ismerős társaságában. Gyakran ők a legjobb tanulók az osztályban, de kerülik az osztályfőnöki és csoportvezetői pozíciót. Évekig törik a fejüket, keresik a helyes irányt, és követik belső ideáljaikat. Amint az ember elkezd rossz irányba haladni, egy teljesen idegen személyiség jön a segítségére, és megmutatja neki a helyes utat. Ebben az esetben maguk a Soltenszky vezetéknév képviselői egyáltalán nem törődnek ezekkel a folyamatokkal. A hétköznapi életben csodabogaraknak és zárkózott embereknek nevezik őket: míg mások a szórakozásra gondolnak, a négyesfogatok globális terveket dédelgetnek. És csak a csapatban fedik fel minden rejtett tehetségüket, és érnek el sikereket. Ezt aktívan használják az újonnan alakult vallási szekták, csalók és egyszerű koldusok. Ha jó körülményeket biztosítanak számukra, a Soltenszky vezetéknév viselői idővel felfedik a bennük rejlő lehetőségeket. A Soltenszky vezetéknévvel rendelkező emberek jól megérdemelt népszerűségnek és tiszteletnek örvendenek a társaságban. Évekkel később előléptetik őket egy osztály és egy egész vállalat vezetőjévé. A Soltenszky családnév tagjaiban már korán megmutatkozik a harc és a küzdelem iránti késztetés.

Családi élet a Soltenszky vezetéknévvel

Sajnos ez az idill nem az emberek érdeme. Az Soltenszky vezetéknév képviselőinek családi élete háttérbe szorul, és szabadidejüket a hobbiknak és kedvenc munkájuknak szentelik. Nem érdekli őket a zajos társaság: ezt szívesen elcserélnék egy családi vacsorára vagy egy új film megtekintésére a moziban. A családi értékek és a meleg otthon meghatározóak számukra. Soltenszky élettársként egy nyugodt és kiegyensúlyozott személyt választ, aki kisimítja a jellemükben lévő összes durvaságot és hibát. A szigorúság és a dominancia iránti vágy ellenére az Soltenszky vezetéknévvel rendelkező emberek odaadó családapák. A háztartási munkák nagy részét a saját vállukon szántják, de rendszeres bátorításra van szükségük az élettársuktól. Képtelenek bármin is változtatni: minden dühük kicsinyes intrikákban, a másik nemmel való alkalmi kapcsolatokban és a beosztottjaikkal való veszekedésekben ömlik ki. Ebben az esetben az Soltenszky családnév viselői egyszerűen csak az erkölcsi kódexüket követik, és megvédik a kis véreiket. Az Soltenszky vezetéknévvel rendelkező emberek egyenrangú félként lépnek kapcsolatba a gyerekekkel, és ezért büszkeséget és fontosságérzetet ébresztenek bennük. Partnerként egy magabiztos férfit választanának, aki képes lenne segíteni a nehéz helyzetekben. Soltenszky imádja szeretett lelki társukat és a gyermekeket, akiknek életet adnak.

A Soltenszky vezetéknév ajánlott foglalkozásai

Az eredmény egy erős magánvállalat vagy egy sikeres szolgáltató cég. Az Soltenszky vezetéknév viselőit kreatív szakmákhoz ajánlják: zenészként, művészként, divattervezőként vagy újságíróként lehetnek sikeresek. Az Soltenszky vezetéknévvel rendelkezők életüket a tervezői szakmához kötötték. Az üzleti szférában a rossz oldalukról mutatkoznak meg: nem tudnak reagálni a piaci változásokra, rossz érzékük van a potenciális lehetőségekhez. Az Soltenszky vezetéknév viselői kiválóan értik a jog sajátosságait, ezért választhatnak ügyvédi vagy ügyvédi szakmát. A lelkiismeretességük lehetővé teszi számukra, hogy pénzügyi kérdésekkel foglalkozzanak, így kipróbálhatják magukat bankárként vagy könyvelőként. Ők később divattervezőként vagy szabóként lesznek sikeresek. A pszichológia iránti veleszületett vonzalom az Ötösöket potenciális pszichoterapeutákká, szociális munkásokká és tanárokká teszi. Az ilyen emberek szívesen megosztják tapasztalataikat, és kis hallgatóság előtt is beszélhetnek. Általában az Soltenszky vezetéknév birtokosai egyedül és önállóan dolgoznak a nehézségek leküzdésén. Ugyanilyen gyakran választják a szociológusi vagy pszichoterápiás pályát. Könnyen karriert csinálhatnának zenészként, formatervezőként vagy divattervezőként.

A Soltenszky vezetéknevű személy karaktererősségei

Ezek az emberek tudják, hogyan kell beszélgetést folytatni, tudomásul veszik közvetlen környezetük erényeit, és szívesen bókolnak. Emellett elszántak, szorgalmasak, szorgalmasak és a szó jó értelmében makacsok. A felmerülő nehézségek és problémák ellenére Soltenszky nem veszíti el a hitét az erejükben és a céljuk elérésében. Az Soltenszky vezetéknév előnyei közé tartozik a vidám természet, az optimizmus és a nyitottság. Hiába törekszenek előnyökre, a lebukás és az árulás részükről teljesen kizárt. Az Soltenszky vezetéknév képviselői becsületes és elvhű emberek, akiknek világos szabályaik vannak.